De Lacanche stijl,
kwaliteit die je proeft

Wie is & waarom Bos

Bos bestaat al sinds de jaren 70. In die tijd verhuist Henk Bos naar Tull en’t Waal om naast zijn werk als loodgieter ook kachels en fornuizen te verkopen. Hij begint als importeur van AGA cookers en later ook van Lacanche fornuizen.

Bos is een familiebedrijf. De huidige eigenaar Bas Bos, zoon van Henk, is in 1992 als technische man bij het bedrijf Bos gaan werken. In 2005 heeft Bas het bedrijf van zijn vader overgenomen. Bos staat voor duurzame, traditionele apparatuur met moderne techniek.

Het bedrijf van Bas Bos bestaat uit 3 bedrijven.
Bos Dealer Center:  importeur van de Lacanche Fornuizen voor Nederland.
Bos Fornuizen: verkoop van andere merken fornuizen, verkoop van de geluidsarme Luchtzuiveraar de ‘Boskap’ en de Boskookwinkel.
Bos Fornuizen Installatie: voor plaatsing, onderhoud, reparatie en technische oplossingen van fornuizen en AGA cookers.

Bas is nog altijd de technische man binnen Bos Fornuizen Installatie. Elk technisch probleem ziet hij als een uitdaging en lost hij op. Daarnaast heeft hij al vele uitvindingen op zijn naam staan. Voorbeelden hiervan zijn een fornuizenlift (om makkelijk een fornuis tussen de keukenkasten weg te halen, zonder te tillen of te schuiven), plinten (om de Lacanche fornuizen op iedere gewenste hoogte te kunnen plaatsen) en afwerkplinten voor een goede ventilatie (zodat de fornuizen lang mee kunnen gaan). Maar ook een stroombegrenzer voor elektrische aansluitingen, waarvan je in het gebruik niets merkt.

Enkele jaren geleden heeft Bas de duurzame en geluidsarme Boskap ontwikkeld. Zijn jarenlange ervaring in het oplossen van problemen met bestaande afzuigsystemen, heeft hem hierbij geholpen. De zeer stille luchtzuiveraar en afzuigkap voert alle fijnstof, warme kookdampen en geuren moeiteloos af. www.boskap.nl

Bas maakt ook prachtige producten van metaal en hout. Voor Bos Fornuizen heeft Bas bijvoorbeeld een pannenstang, verrijdbare werktafel en boekenkast op wielen gemaakt. Deze artikelen zijn op maat te bestellen. www.bosfornuizen.nl