De Lacanche stijl,
kwaliteit die je proeft

Ovens

De Lacanche-oven is verkrijgbaar in vier versies: een gasoven, een statisch elektrische oven, een elektrische hete lucht oven en een multifunctionele oven. Hoewel in principe elke Lacanche oven voor elk gerecht geschikt is, hebben wij ervaren dat de gerechten toch verschillend gebakken worden. Dit maakt dat het kiezen van een oven een persoonlijke keuze is. De een verkiest een snelle en hete Lacanche gasoven voor het braadvlees, voor kip, voor pasteien, ovenschotels of het bakken van vis. De ander kiest voor een rustige Lacanche elektrische oven vanwege de nauwkeurige regeling, meer aangepast aan koekjes en gebak, hoewel de Lacanche elektrische oven ook zeer geschikt is voor braadvlees. De Lacanche hete-lucht oven is een snelle oven die de lucht in de oven circuleert waardoor deze  geschikt voor ovenschotels, koekjes en gebak, maar kan ook prima gekozen worden voor braad- en vleesgerechten.

De Lacanche multifunctionele oven combineert de voordelen van de Lacanche elektrische en heteluchtoven in één oven. Met een schakelaar op het bedieningspaneel kan men de bakwijze kiezen.

Bovendien zijn alle Lacanche elektrische ovens voorzien van een grill element.

De wanden van de Lacanche ovens zijn bedekt met een versterkt en zuurbestendig emaille. De geëmailleerde platenrichels zijn voorzien voor drie niveaus. Ze zijn afneembaar en gemakkelijk in het onderhoud.

Temperatuurregeling
Het is aangeraden de Lacanche oven eerst voor te verwarmen alvorens de patisserie erin te plaatsen. De tijd dat de Lacanche oven nodig heeft om voor te verwarmen is afhankelijk van welke oven u kiest. De Lacanche gasoven en de Lacanche hete-lucht oven zijn erg snel op temperatuur (5 tot 10 minuten) en de  Lacanche statische elektrische oven heeft iets langer nodig (ongeveer 15 minuten). Wij raden aan de temperaturen altijd iets lager te zetten dan in uw recepten staat in verband met de kracht van de Lacanche ovens. Gedurende de baktijd de ovendeur zo weinig mogelijk openen.