De Lacanche stijl,
kwaliteit die je proeft

Ovens

Elke Lacanche-oven is verkrijgbaar in vier versies: een gasoven, een statisch elektrische oven, een elektrische hete lucht oven en een multifunctionele oven. Hoewel in principe elke oven voor elk gerecht geschikt is, hebben wij ervaren dat de gerechten toch verschillend gebakken worden. Dit maakt dat het kiezen van een oven een persoonlijke keuze is. De een verkiest een snelle en hete gasoven voor het braadvlees, voor kip, voor pasteien, ovenschotels of het bakken van vis. De ander kiest voor een rustige elektrische oven vanwege de nauwkeurige regeling, meer aangepast aan koekjes en gebak, hoewel de elektrische oven ook zeer geschikt is voor braadvlees. De hete-lucht oven is een snelle oven die de lucht in de oven circuleert waardoor deze voornamelijk geschikt voor koekjes en gebak en wordt iets minder snel gekozen voor braad- en vleesgerechten.

De multifunctionele oven combineert de voordelen van de elektrische en heteluchtoven in één oven. Met een schakelaar op het bedieningspaneel kan men de bak-wijze kiezen.

Bovendien zijn alle elektrische ovens voorzien van een grill element.

De wanden van de oven zijn bedekt met een versterkt en zuurbestendig emaille. De geëmailleerde platenrichels zijn voorzien voor drie niveaus. Ze zijn afneembaar en gemakkelijk in het onderhoud.

Temperatuurregeling
Het is aangeraden de oven eerst voor te verwarmen alvorens de gerechten erin te plaatsen. De tijd dat de oven nodig heeft om voor te verwarmen is afhankelijk van welke oven u kiest. De gasoven en de hete-lucht oven zijn erg snel op temperatuur (5 tot 10 minuten) en de statische elektrische oven heeft iets langer nodig (ongeveer 15 minuten). Wij raden aan de temperaturen altijd iets lager te zetten dan in uw recepten staat in verband met de kracht van de ovens. Gedurende de baktijd de ovendeur zo weinig mogelijk openen.