De Lacanche stijl,
kwaliteit die je proeft

Oven

Soorten ovens

De Lacanche oven is verkrijgbaar in vier versies: een gasoven, een statisch elektrische oven, een elektrische hetelucht oven en een multifunctionele oven. Hoewel u in principe alle gerechten in elke Lacanche oven kan bereiden, is de ervaring dat sommige ovens geschikter zijn voor bepaalde gerechten. De keuze voor een bepaald type oven is dan ook vooral persoonlijk.

De een verkiest een snelle en hete Lacanche gasoven voor braadvlees, kip, pasteien, ovenschotels of het bakken van vis. De ander kiest voor een rustige Lacanche elektrische oven vanwege de nauwkeurige temperatuurregeling. Hierin kunt u heel goed koekjes en gebak, maar ook braadvlees bereiden. De Lacanche hetelucht oven is een snelle oven die de lucht in de oven circuleert waardoor deze  geschikt is voor ovenschotels, braad- en vleesgerechten en koekjes en gebak.

De Lacanche multifunctionele oven combineert de voordelen van de Lacanche elektrische en heteluchtoven in één oven. Met een schakelaar op het bedieningspaneel kunt u de bakwijze kiezen.

Alle Lacanche elektrische ovens zijn voorzien van een grill element.

Maten

Er zijn 5 verschillende maten ovens, in de showroom kunt u de verschillend maten bekijken.

De verticale Lacanche oven is een multifunctionele elektrische oven die gebruikt kan worden als statische oven, als warme lucht oven en als grill dankzij een functiekeuzeschakelaar op het bedieningspaneel.

De thermostatische regeling maakt het koken op lage temperatuur en gebruik als bordenwarmer ook mogelijk.

Zijn binnenafmetingen (B 325 x D 400 x H 530 mm), compatibel met professioneel GN 2/3 kookgerei, zijn bijzonder interessant. Het is dus mogelijk te koken en de temperatuur op maximaal 5 niveaus te handhaven. De ovendeur gaat zijdelings open, heeft een geïntegreerde verlichting en uitneembare plaatwerk om het onderhoud van de geëmailleerde wanden te vergemakkelijken.

De verticale elektrische oven is beschikbaar op de modellen SavignySaulieu en Cîteaux en als optie voor bepaalde piano’s met een zijkast.

De ovens van Lacanche met een inhoud van 65 liter (B.530 x D.430 mm), die beschikbaar zijn op alle modellen die compatibel zijn met de GN 1/1 professionele kookpotten, worden aangeboden in een multifunctionele elektrische versie. Met deze apparatuur zijn drie kookstanden mogelijk: statisch, warme lucht en grill. D.m.v een mechanische schakelaar op het bedieningspaneel kan men gemakkelijk één van de drie kookstanden kiezen.

Onderhoud

Om milieuredenen, heeft Lacanche gekozen voor een traditionele reinigingsmethode die de uitstoot van giftige dampen vermijdt. Daarom zijn de ovens bekleed met een glad, zuurbestendig email, dat gemakkelijk te reinigen is

Temperatuurregeling
Als u patisserie in de ovens wilt bereiden, dan is het belangrijk de Lacanche oven eerst voor te verwarmen. Alle Lacanche ovens zijn erg snel op temperatuur.

Wij raden aan de temperaturen altijd iets lager te zetten dan in uw recepten staat vanwege de kracht van de Lacanche ovens. Daarnaast adviseren wij tijdens het bakken de ovendeur zo weinig mogelijk te openen.