Benodigdheden
-
1 kopje gepelde geel/oranje mungbonen (of rode linzen)
-
cm verse gemberwortel, in plakjes
-
2 teentjes knoflook
-
1 prei, in stukken
-
2 tl kerrie poeder
-
2 tl ketoembar (korianderpoeder)
-
2 tl dinten (komijnzaad)
-
1 pompoen in stukken gesneden vers of uit de diepvries
-
400 gr wortelen
-
4 tomaten, in stukken
-
Bouillonpoeder voor 1,5 liter
-
Naar smaak kruiden met piri piri kruiden of peper
Groentesoep
Lunchgerecht – 6 personen – bereiding ca. 30 min.
- Laat de mungbonen een paar uur weken.
- Bak in een soeppan de kruiden met de groenten en de uitgelekte mungbonen in een beetje olie. Voeg 1,5 liter groentebouillon toe en zet de pan in de garingsoven voor ongeveer 30 minuten (op stand 80), langer kan ook prima.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper.
Verdun de soep eventueel met een beetje heet water.