De Lacanche stijl,
kwaliteit die je proeft

Gasbranders

De gasbranders, gewaardeerd voor hun prestaties en hun gebruiksvriendelijkheid, hebben steeds de voorkeur van de chef-koks weggedragen. De branders hebben vele voordelen: alle soorten pannen kunnen gebruikt worden, één blik is voldoende om de grootte en de hitte van de vlam in te schatten, en de branders zijn eenvoudig aan te passen aan de voortgang van uw gerecht.

De branders bestaan uit twee uitneembare stukken. De brander-basis is uitgevoerd in gietaluminium. De brander-deksel is van messing en vormt het bovendeel. Ze kunnen gemakkelijk verwijderd worden om het blad te reinigen.

De pannendragers, van geëmailleerd gietijzer, zijn uiterst robuust. Ze dragen zowel het gewone kookgerei waaronder kookpannen, braadpannen en gietijzeren stoofpannen, als het specifieke toebehoren zoals de vlakke en geribbelde grillplaat en de wokring. De pannendragers zijn ook afneembaar.

Temperatuurregeling
De fornuizen van Lacanche zijn uitgerust met gasbranders van verschillende vermogens (van 1,5 tot 5 kW). Deze branders met een auto-gestabiliseerde vlam kunnen op een heel laag pitje worden gedraaid voor het sudderen en heel hoog om snel aan te braden of te wokken. De branders zijn uitgerust met een elektrische ontsteking en met een thermokoppel voor de veiligheid. De ruime opstelling laat toe kookpannen, braadpannen, gietijzeren stoofpannen en wokken van grote afmetingen te gebruiken, tot wel 40 cm diameter op de brander van 5kW.