Benodigdheden
- 4 eetlepels olie
- 1 kg stoofvlees, op kamertemperatuur
- 2 uien, dun gesneden
- 2 el versgeraspte gemberwortel
- 4 knoflooktenen, geperst
- 3 el kerrie
- 1 klein kaneelstokje, door de helft gebroken
- Een pakje kokosmelk van 400g
- 450 ml groentebouillon van een blokje
- 1 el tamarindepasta
- 1 tl bruine suiker
- 1 el Thaise vissaus
- Een handje vol rode linzen
- Eventueel verse koriander en ringetjes rode chilipeper om te garneren
Curry van rundvlees
Doe de helft van de olie in een koperen stoofpan en bak hierin kort de uien, knoflook, gember en de kruiden. Voeg daarna de bouillon, suiker, rode linzen, tamarinde, kokosmelk en Thaise vissaus erbij.
Dep het vlees met keukenpapier droog. Verhit de andere helft van de olie in een tweede koperen pan op een hoog vuur. Bak het vlees in porties tot het aan alle kanten mooi bruin gebakken is. Voeg het gebakken rundvlees toe aan de eerste pan. Leg een vel bakpapier op de stoofschotel. Zet de koperen pan met deksel in de garingsoven op de 3e stand.
Deze curry stoofschotel is het lekkerst als deze minimaal 12 uur in de garingsoven heeft gestaan. Voeg naar smaak wat koriander en rode chilipeper toe.