Makkelijk recept.

Tijdens de kookdemonstraties vertel ik vaak niet dat het bloemkoolsoep is. Vele houden niet van bloemkool, maar deze soep is toch anders!

Eet smakelijk,

Benodigdheden

  • 1 bloemkool
  • 500 g uien gesneden
  • 2/3 grote tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • gedroogde chiliringen
  • 4 groentebouillon blokjes
  • 2 liter water
  • handje vol rode linzen

Bereidingswijze;

Bak de kerriepoeder met wat olie zachtjes in een soeppan. Voeg daarna de uien, de chili en de knoflook toe en bak deze bijna gaar. Bak daarna de in stukken gesneden bloemkool en het handje rode linzen kort even mee. Voeg dan het water met de opgeloste bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook, zodra het kookt zet u de pan in de  garingsoven stand 80, het liefst minimaal 2 uur.

Vlak voor het eten maakt u de soep met de staafmixer af. Na smaak nog wat peper toevoegen