Makkelijk recept.

Tijdens de kookdemonstraties vertel ik vaak niet dat het bloemkoolsoep is. Vele houden niet van bloemkool, maar deze soep is toch anders!

Eet smakelijk,

Benodigdheden

  • 1 bloemkool
  • 500 g uien gesneden
  • 2/3 grote tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • gedroogde chiliringen
  • 4 groentebouillon blokjes
  • 2 liter water
  • handjevol rode linzen

Bereidingswijze:

Bak de kerriepoeder met wat olie zachtjes in een soeppan. Voeg de uien, de chili en de knoflook toe en bak deze bijna gaar. Bak daarna de in stukken gesneden bloemkool en het handje rode linzen kort even mee. Voeg het water met de daarin opgeloste bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook. Zodra het kookt zet u de pan in de  garingsoven op stand 80, minimaal 2 uur.

Vlak voor het eten maakt u de soep met de staafmixer af. Naar smaak nog wat peper toevoegen.