Janita’s Keuken

Welkom op deze pagina!

Deze pagina zal regelmatig bijgewerkt worden met nieuwe recepten, tips voor het koken en schoonmaken van het Lacanche fornuis.

Hartelijke groeten,

Janita Bos

Tips van Janita

Lacanche Blog

Handgrepen van een Lacanche fornuis

Welke stijl van uw Lacanche fornuis past bij uw keuken? Classic, modern of stoer? Er is keuze uit 6 verschillende afwerkingen.

Lacanche salamander

Wat eten we vandaag?

Afzuigkap, heel belangrijk!

Een goed werkende afzuigkap ofwel een goede luchtzuiveraar is heel belangrijk. Volgens TNO komt er juist tijdens het koken veel fijnstof vrij. Deze fijnstof, geur en vetstof moet goed worden afgevoerd. Wij geven u graag advies voor de juiste afzuigkap in uw huis!

Kijkje in de fabriek van de Lacanche fornuizen

De Lacanche fornuizen worden in de Bourgondië, in het Franse plaatsje Lacanche met de hand gemaakt. Alles wordt op bestelling gemaakt met duurzame materialen. Uniek ambachtswerk!

Lacanche plancha schoonmaken

De Lacanche plancha laat je afkoelen tot lauw warm. Haal eerst het losse vuil weg met de metalen spatels. Maak een sopje met afwasmiddel en maak met een nat schuursponsje de plaat schoon. Haal het sop weg weg met papier. Droog eventueel de plancha met een doek. Maak indien nodig de rand schoon met een metaalborstel.

Welke formaat kies je?

Een Lacanche fornuis is verkrijgbaar in ruim 10 verschillende afmetingen.

Welke afmeting u kiest hangt natuurlijk af van de ruimte in de keuken.

En hoe graag de Lacanche koker kookt!
Want met de verschillende Lacanche opties kan je heel gevarieerd koken.

Vandaag staat zalm op het menu.

Je kan de zalm zachtjes garen in de garingsoven, bakken in de koekenpan met boter, stomen in de multi-cooker, bakken op de plancha, grillen op de gril, bakken in de oven, grillen onder de gril uit de oven of frituren?

Als je keuzes hebt, gaat zelf koken niet snel vervelen.